Activiteiten van de Vrienden van Klosterhoaf

Wilt u graag deelnemen of meehelpen? Houd dan deze pagina in de gaten.
De activiteiten worden z.s.m. hier weergegeven.

Arcen krijgt een DUO FIETS!
Graag nodigen wij u uit op 27 april
om 13.00 uur om getuige te zijn van de introductie van de ‘Vriendenfiets’

Met gepaste trots kunnen wij mededelen dat Arcen een DUO FIETS krijgt.
Deze fiets noemen we de “VRIENDENFIETS ”.

Het initiatief voor de vriendenfiets kwam van Wiel Rutten. Als bestuurslid van Stichting Vrienden van Klosterhoaf heeft hij het bestuur gevraagd om zich samen sterk te maken voor de aanschaf van een DUO FIETS. Vrienden van de Klosterhoaf hebben een projectteam samengesteld met als resultaat de aanschaf van de vriendenfiets, onderdak voor de fiets en een plan voor reservering, gebruik, onderhoud en verzekering van de fiets.

De motivatie voor dit initiatief is het feit dat veel ouderen en/of hulpbehoevende mensen vaak beperkt mobiel zijn, weinig lichaamsbeweging krijgen en hierdoor gemakkelijk geïsoleerd raken. De VRIENDENFIETS biedt de mogelijkheid om met deze mensen op pad te kunnen gaan. Samen met een fietsmaatje, geïnstrueerd familielid of bekende bestaat de mogelijkheid om al fietsend te genieten van de mooie omgeving en de vitaliteit en sociale contacten te bevorderen.

Snel werd duidelijk dat de VRIENDENFIETS toegankelijk zou moeten zijn voor inwoners van Arcen.

Draagvlak hiervoor werd gevonden bij De Dorpsraad en KBO Arcen die het project financieel hebben ondersteund. Ook de Gemeente Venlo heeft middels een donatie uit het SAM fonds een flinke duit in het zakje gedaan. Zelfs Oranjefonds en Stichting RCOAK hebben een belangrijke subsidie ter beschikking gesteld om uiteindelijk  de aanschaf mogelijk te maken. Ook enkele sponsoren leverden een aanzienlijke bijdrage om het onderdak, in de vorm van een houten stalling voor de Vriendenfiets te realiseren op
locatie Klosterhoaf.

Graag nodigen wij u uit om getuige te zijn van de introductie van de Vriendenfiets!

U bent van harte welkom op 27 april om 13.00 uur
Bij woonzorghuis Klosterhoaf
Wal 32 Arcen.

Bedankt ondernemers en Vrienden van Klosterhoaf!
Dankzij Cafetaria Lunchroom ’t Centrum, Lunchroom ’t Zoete Genot, IJssalon Clevers en de Vrienden van Klosterhoaf kunnen onze bewoners samen met vrijwilligers en/of personeel iets lekkers gaan nuttigen bij deze horecaondernemers.
Zo zorgen we samen voor een gezellig momentje en uitje in Arcen.

ZooParc Overloon
Op 23 september 2023 hebben de vrienden van Klosterhoaf voor onze bewoners een uitstapje mogelijk gemaakt naar
het ZooParc in Overloon. Bewoners hebben genoten van de veelheid aan dieren en van de lekkere lunch.

LA Selection
De vrienden hadden dit jaar voor een vaderdagconcert gezorgd voor de bewoners van Klosterhoaf. Het optreden van de muziekband LA Selection uit Arcen werd zeer gewaardeerd.

Muziek
De Vrienden van Klosterhoaf hebben de bewoners op 13 april 2023 getrakteerd op een gezellige muziekmiddag met Mart Vervoort. Bewoners hebben genoten van de accordeonmuziek en zang er werd zelfs gedanst.

Uitstapje Tuincentrum Leurs
Een uitstapje met de bewoners van Klosterhoaf op vrijdag 9 december 2022 naar de Kerstshow van Leurs te Venlo. Een zeer geslaagd uitje georganiseerd door Wiel Rutten. Dankzij de inzet van vrijwilligers, en geld beschikbaar gesteld door de Vrienden van Klosterhoaf, was dit mogelijk.